Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Kuruldu
Spread the love

Taksim Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası’na Yüksek Kurul’dan onay çıkmasının ardından, Taksim Projesi’ne karşı mücadele yürütenler Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kurdu.

İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası’nı reddetmesi üzerine, Tayyip Erdoğan “Biz de reddi reddedeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Tayyip Erdoğan’ın açıklamarı üzerine Yüksek Kurul, Topçu Kışlası’na onay verdi.

Nihai karar niteliğinde olan Yüksek Kurul’un verdiği karara itiraz edilemiyor. Yüksek Kurul kararı ancak yargı yoluyla değişebilir.

“Yüksek Koruma Kurulu’nun bu kararını da biz reddediyoruz”

Yüksek Kurul’un Topçu Kışlası’na onay vermesi üzerine Taksim Projesi’ne karşı mücadele yürütenler, “Yüksek Koruma Kurulu’nun bu kararını da biz reddediyoruz” diyerek Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kurdu.

Dernek üyeleri bir basın açıklaması düzenleyerek, Taksim Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası’nın Taksim Meydanı’nı insansızlaştıracağını belirtti. Dernek, önümüzdeki günlerde Taksim Meydanı’nı halkın kullanımına kapatacak olan Topçu Kışlası için Yüksek Kurul’un verdiği kararı yargıya taşıyacak.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Topçu Kışlası’nın yapılması planlanan alanda 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Taksim Gezi Parkı Festivali düzenleyecek.


politeknik.org.tr


Spread the love