Bu yazıda önümüzdeki 2-3 yıllık dönemde işçi – emekçilerin ekonomik-demokratik mücadeleleri için önerilerimi sunmaya çalışacağım. Öncelikle bazı sınır çizgilerini belirtmekte yarar var: İşçi sınıfının mücadelesi çok boyutlu bir mücadeledir. Tüm mücadele alanlarının ekseni politik mücadeledir. Ancak, her mücadele alanının kendi özgünlükleri ve dinamikleri vardır. İşçi sınıfının ekonomik-demokratik mücadelesinin tek örgütü
Adınız Mustafa … Türkiye’de kurulmaya çalışılan nükleer santraller, itirazlara rağmen hayata geçmiş… Nükleer reaktör bakımı yapan taşeronda çalışan 28 yaşında bir işçisiniz…
2-23 Eylül 2007 tarihlerinde TMMOB tarafından “Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum esas olarak ücretli ve işsiz mühendislerin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak için yapıldı. Bu vesileyle ben de bu kesime ilişkin bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının (yazıda kısaca mühendisler diyeceğiz) yaklaşık %80’inin
Esnek üretim ve onun bir bileşeni olan yalın üretim mevcut sömürü sisteminin temel araçlarıdır. Bizler eğer bir sömürü düzeninde yaşadığımızı unutursak, attığımız adımların halkın, mesleğin ve meslektaşın gerçek çıkarıyla bağı kopar.