Ulukışla’da Siyanürlü Altına Karşı Eylem Planı

Kimya, Ziraat, Jeoloji, Metalürji, Çevre Mühendisleri; Peyzaj Mimarları ve Şehir Plancıları Odaları ile sivil toplum kuruluşları ve sendikaların içinde bulunduğu Bolkar Dağları Platformu, 15 Eylül günü yaptığı bir basın açıklaması ile iğde Ulukışla‘da altın madenciliği girişiminden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Ziraat Mühendisleri Odası’ndaki basın açıklamasını Ziraat Mühendisleri Odası 2.Başkanı Dr. Turhan Tuncer okurken açıklmayla birlikte Ulukışla’daki siyanürlü altın madenciliğine karşı acil bir eylem planı duyuruldu. Niğde’de 16 Eylül’de gerçekleştirilecek mitingin duyurusunun da yapıldığı basın açıklamasında, siynürlü altına karşı bölgedeki mücadele süreci aktarılırken, “Altın madeni işletilecek havza, Çukurova bölgesinin su varlıklarının kaynağıdır. Burada ortaya çıkacak ekolojik bir felaketin sonucunu, sadece Ulukışlalılar değil aynı zamanda Çukurova bölgesi de yaşayacaktır.” denildi.Açıklamanın ardından acil eylem planı duyuruldu.

Açıklamanın tam metni için tıklayınız…

 

ACİL EYLEM PLANI

ULUKIŞLA‘DA SİYANÜRLÜ ALTINA KARŞI İLK BEŞ ADIM

•1)
16 Eylül 2009 tarihinde Niğde İl Özel İdaresinde altıncılara toprak satışının durdurulması için, Niğde Valiliği‘ne aşağıdaki dilekçeyi gönderin, gönderilmesini sağlayın.

Niğde Valilik Makamı‘na

Bolkar Dağlarının eteklerinde Gümüştaş Şirketi tarafından siyanür liçi yöntemiyle altın arama faaliyetine karşı yürütülen mücadeleyi destekliyoruz. Bizler doğanın yıkımına yol açan, insanları yoksullaştıran, tarımı ve hayvancılığı bitiren bir madencilik karşısında toplum ve doğanın çıkarlarını savunuyoruz. Geleceğimiz savaş ekonomisine hizmet eden altın borsalarından daha değerlidir. Bergama‘da, Eşme‘de, Kazdağları‘nda, Artvin‘de, Tunceli‘de altıncıların yıkımına karşı direnen halkı desteklediğimiz gibi, Ulukışla‘da da emeklerini ve doğayı savunan halkımızı destekliyoruz. Bu nedenle, Ulukışla köylerinin sulama göleti için kamulaştırılna arazinin satışına yönelik 2.7.2009 tarih ve 74 sayılı Niğde İl Genel Meclisi‘nin kararı ile bu karara dayanılarak alınan Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni‘nin 2.9.2009 tarih ve 227 sayılı işlemin ve Siyanürcü şirketin altın arama ve işletme ruhsatlarının iptalini talep ediyoruz.

Ad Soyad, TC Kimlik No, Adres, İmza”

Dilekçelerinizi Şu Adreslere Gönderebilirsiniz

Niğde Valiliği
e-posta: nigde@icisleri.gov.tr

Tel: 0.388.2322324

Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği NİĞDE
Tel/Faks Hizmet Binası: (388) 232 3360 – 232 3363 Faks : (388) 232 3364
Tel/Faks Meclis Binası : (388) 232 3534 Faks : (388) 232 3531 –

•2) 16. 9. 2009 Tarihinde Bolkar Dağları Platformu‘nun Mitingine Katılım İçin Çalışın.

TARİH: 16.9.2009
SAAT: 10.30
Buluşma Yeri: Niğde İl Özel İdaresi Önü
YER: Niğde Kent Meydanı

•3) Bolkar Dağları Platformunu kurumsal ve kişisel katılımınız ile destekleyin Kurumsal ve Kişisel Destekleriniz için: bolkarmeclis@gmail.com adresine mail atın.

ULUKIŞLA‘DA SİYANÜRLÜ ALTIN MADENCİLİĞİNE KARŞI MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ

Bolkar Dağlarının eteklerinde Gümüştaş Şirketi tarafından siyanür liçi yöntemiyle altın arama faaliyetine karşı yürütülen mücadeleyi destekliyoruz. Bizler doğanın yıkımına yol açan, insanları yoksullaştıran, tarımı ve hayvancılığı bitiren bir madencilik karşısında toplum ve doğanın çıkarlarını savunuyoruz. Geleceğimiz savaş ekonomisine hizmet eden altın borsalarından daha değerlidir. Bergama‘da, Eşme‘de, Kazdağları‘nda, Artvin‘de, Tunceli‘de altıncıların yıkımına karşı direnen halkı desteklediğimiz gibi, Ulukışla‘da da emeklerini ve doğayı savunan halkımızı destekliyoruz.

•4) Siyanürlü Altın Madenciliğine Karşı Birleşik Mücadeleyi Destekleyin

Bolkar Dağları Platformuna bağlı Köy Meclisleri tarafından önümüzdeki günlerde Bergama, Eşme, Tunceli, Artvin gibi siyanürle altın işletme mağduru bölgelerle birlikte örgütlenecek buluşmaları takip edip katılın.

•5) Ulukışla‘da Siyanürlü Altın Madenciliğinin Bilimsel, Sosyo-Ekonomik Yönlerini İrdeleyen Rapor Hazırlıklarına Destek Verin

Ulukışla‘da siyanürlü altın madenciliğinin bilimsel, sosyo-ekonomik. yönlerini irdeleyen bir rapor hazırlanacaktır. Bu raporun hazırlanması sürecine destek verin.