Marmara Üniversitesi mezuniyet töreninde mühendislik öğrencilerinden nükleer pankartı
Spread the love

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Mezuniyet töreninde mühendislik öğrencileri açtıkları pankartlarla, dövizlerle seçim hüsranı yaşayan AKP’ye ve nükleer enerji sevdalısı üniversite yönetimine gönderme yaptı.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin mezuniyet töreni dün (12 Haziran) Göztepe Yerleşkesi’nde düzenlendi. Törende mühendislik öğrencileri pankart ve dövizler taşıdı. Biomühendislik öğrencileri, yıl boyunca nükleer enerji propagandası yapan ve Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş.’nin taşeronu gibi davranan Dekanlık’a karşı “Nükleer Enerji değil Biyoenerji” pankartı açtı. Mühendislik öğrencileri seçim sonrası AKP’ye gönderme yaparken ‘Babacığım balkonda mısın?’ , ‘Balkona çıkasım yok’, ‘Endüstriyi sıfırladık’ dövizleri keplere tutturuldu. Akademisyenler ve töreni izlemeye gelen aileler, pankart ve dövizlere alkışlarla destek verdi.

Nükleer tacizi dönem boyu sürmüştü
Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nde temel atımıyla birlikte “nükleer mühendisi açığı” gerekçe gösterilerek 2015-2016 Eğitim-öğretim dönemi için Rusya’ya öğrenci gönderileceği açıklanmış, masrafların Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından karşılanacağı ilan edilerek öğrenciler mail yağmuruna tutulmuştu. Biomühendislik öğrencileri pankartlarıyla nükleerci şirketin taşeronluğu görevi üstlenen Dekanlık’a ve nükleer enerji santrali projelerine karşı törende sözünü söylemiş oldu.

politeknik.org.tr


Spread the love