2019 biterken: En çok okunan Politeknik yazıları, haberleri, tweetleri
Spread the love

2019 yılı geride kalıyor. Gündemi yoğun bir yıldı, seçimler, yasaklar, ekonomik kriz, vergiler, kadın cinayetleri, yaşam alanlarımıza dönük saldırılar ve elbette tüm saldırıların karşısında yaşanabilir bir ülke için yaşamına, geleceğine sahip çıkanların itirazları, talepleri ve hiç tükenmeyen, bastırılamayan mücadelesi, isyanı ve umutları…

2020’ye girerken; mühendislerin, mimarların, plancıların gündemini tutan, mesleki bilgisini, yaşanabilir bir ülke mücadelesini büyütmek için sunan Politeknik’in, 2019’da en çok okunan haberlerini, yazılarını ve tweetlerini bir araya getirdik.

Madde madde Kanal İstanbul (2) – Politeknik

İstanbul’un geleceğini tehdit eden projenin yaratacağı yıkımı raporlaştırdığımız yazımız 2019’un en çok okunanı oldu.

Kazdağları’nda neler oluyor? – Politeknik

Kazdağları’nda maden şirketlerinin halkın varlıklarına el koymayı amaçladığı, doğa kıyımı yapan Kirazlı projesinin detaylarını anlattık

Madde madde yerel yönetimin görevleri, İstanbul’un hali ve İBB’nin icraatları – Politeknik

Madde madde yerel yönetimin görevleri, Ankara’nın hali ve belediyenin icraatları – Politeknik

31 Mart yerel seçimleri öncesinde madde madde yerel yönetimin görevlerini, yaşanabilir kentler için yapılması gerekenleri, İstanbul ve Ankara’da geçmişte ne yapıldığını/yapılmadığını sıraladığımız dosyalarımız fazlaca paylaşıldı.

Başkent Gaz’ın bitmeyen usulsüzlükleri – Berat Kangal

Enerji soygunu devam etti, faturalar kabardı. Organize yolsuzluğu gündeme getirdiğimiz enerji yazımız 2019’da en çok okunanlar arasına girdi.

İstanbul – İzmir otoyolu zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlıyor mu? – Politeknik

Yap-İşlet-Devret modeliyle garanti ücretler, fahiş geçiş ücretleriyle halkın cebinden milyarlarca lira çalan projeler için yapılan güzellemelere karşı gerçekleri yayımladık.

TMMOB 2019 yılı mühendis, mimar, plancı asgari ücretini belirledi

Çalışma yaşamında mühendislerin, mimarların, şehir plancılarının alt sınır ücreti gündemi yine en çok okunan haberler arasında yer aldı.

Genç inşaat mühendisi işsizlik nedeniyle yaşamına son verdi

İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı denetimlerin yapılmadığı çalışma yaşamında güvenli olmayan çalışma ortamlarında yine çalışma arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybettik.

Osmangazi ve 3. Köprü’de 1 yıllık kamu zararı: 1,7 milyar TL

Osmangazi Köprüsü ve 3. Köprü için cebimizden ne harcandı, seceresini döktük.

2019’un yoğun gündemlerinde enler arasına girmese de Politeknik için 2019’un önemli başlıklarından biri de Ankara ofisinin açılışı ve Beyaz Baretin Kadrajı 2. Fotoğraf Sergisi oldu.

Politeknik Ankara ofisi açıldı

Beyaz Baretin Kadrajı 2. Fotoğraf Sergisi Ankara’daki açılış gecesiyle başladı

Beyaz Baretin Kadrajı 2. Fotoğraf Sergisi İstanbul’da açıldı

politeknik.org.tr


Spread the love