İMO tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. genç – İMO Yaz Eğitim Kampı 8 Eylül günü sona erdi. 83 öğrencinin katılımı ile Foça’da düzenlenen kampa birçok akademisyen, yazar ve sanatçının yanısıra İMO merkez ve şube yöneticileri de katıldı.
9 gün süren kamp boyunca düzenlenen panel ve söyleşilerin yanısıra devam eden atölye çalışmalarına da katılım yüksek oldu.
Kampın ilk günü çadırlar kuruldu ve işbölümü yapıldı. İlk gece etkinliği ise Grup Martaval ve halk müziği dinletisi oldu.
İkinci günün ilk etkinliği olarak Aziz Konukman’ın yürütücü ve konuşmacı olduğu “ Mühendis, gelecek ve Kriz “ forumu gerçekleştirildi. Forumlar Yaşemin Özgün‘ün düzenlediği “ Öğrenci Sorunları, Türkiye ve Dünya Örnekleri “ oturumuyla devam etti. Aynı günün akşamında ise Mustafa Yalçıner ve Oğuzhan Müftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen “68’den Bugüne Barış“ forumu ile ilk gün etkinlikleri son buldu.
Üçüncü gün Bergama’da bulunan Yortanlı Barajı’na bir teknik gezi düzenlendi. Allionoi’yi sular altında bırakacak bu baraj ve havzası yerinde incelendi, yetkililer ile görüş alışverinde bulunuldu. Günün ikinci etkinliğinde ise Muzaffer İzgü söyleşisi vardı. Bu günün akşamı ise Foça şehir merkezinde değerlendirildi.
Dördüncü gün kamp programının en yoğun günüydü. “Kerpiç“ temasıyla düznelenen üç oturum Cengiz Bektaş ile başladı, Ant Akman ve Bilge Işık ile devam etti. Aynı gün yapılan bir diğer forumda TMMOB başkanı Mehmet Soğancı TMMOB’yi, tarihini ve toplumsal işlevini anlattı. Akşam söyleşisinde ise “İnşaat Mühendisi Olmak“ söyleşisi Mehmet Ali Taşdemir’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Beşinci gün “ Kerpiç “ sunumlarıyla devam etti. Bilge Işık sabah sunumunda uygulama alanlarını ve mühendsilik açısından konuyu değerlendiren bir sunum yaptı. Akşam söyleşilerinde ise Engün Önen “Türkiye’de futbol taraftarlığı ve fanatizim“ başlığı altında görüşlerini kamp katılımcıları ile paylaştı. Akşam gerçekleşen bir diğer sunum ise “Akdeniz Fokları ve Foça“ temalı Zafer Kızılkaya sunumuydu.
Altıncı gün yapılan sabah oturumunun konusu “Oda belgelendirme politikaları“ oldu, Şirin Gülcen Eren ve Tuğrul Tankut’un katılımı, Taner Yüzgeç’in başkanlığında gerçekleşti. Güncel gündemin tartışıldığı “ Demokratik açılımlar “temalı akşam etkinliğinde ise Halil Ergün, Ercan Karakaş ve Burhan Sönmez katılımcılar ile birlikte oldu.
Yedinci gün “Su ve Enerji politikaları“ başlığıyla ve Oğuz Türkyılmaz ve Şahnaz Tiğrek’in katılımı ile gerçekleşen panel ile başladı ve atölye çalışmaları ile devam etti. Bu günün akşamında ise şiir atölyesi bir şiir dinletisi düzenledi.
Sekizinci gün sabahı Ahmet Alpay Dikmen’in yürütücülüğünde “değişen mühendislik alanı ve üniversite“ tartışıldı. Bugünün akşamı tiyatro, sinema, halk oynunu atölyelerinin sunumları gerçekleştirildi ve gece Bandista konseri ile son buldu.
Kamp boyunca devam eden tiyatro, sinema ve folklor atölyelerinin yanısıra düzenlenen resim, dalış ve şiir atölyeleri de kamp katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördü. Bütün öğrenci katılımcıların, atölye yürütücülerinin, konuk konuşmacıların ve oda yöneticilerinin bir arada çalıştığı, eğlendiği ve ürettiği, gerçek anlamda samimi bir arkadaşlık ortamının oluştuğu bu kamp İMO tarihinde bir ilk olarak yer aldı.
1. genç – İMO Yaz Eğitim Kampı dokuzuncu gün kamp katılım belgelerinin dağıtılması, çadırların sökülmesi ve vedalaşma ile son buldu.