Beşiktaş Ihlamur Parkı’nın etrafının 21 Haziran tarihinde taşeron firma tarafından panellerle çevrilmesi üzerine mahalleli “park bizim” diyor, direniş forumlarla ve bekleyişle devam ediyor
Abbasağa Mahallesi’nde bulunan ve 1.Derece sit alanı olan park alanına dair belediyeden bilgi isteyen mahalleliye parkın şahsa ait olduğu yanıtı verilmişti. Yıllardır park alanı olarak kullanılan alanın yapılaşmasını istemeyen ve parklarını savunan mahalleli 30 Haziran Perşembe günü forumda ve parkı nasıl savunacaklarını konuştular. Her gün saat 19.00’da parkta buluşma kararı alındı.
Bugün (1 Temmuz Cuma) ise parkın giriş-çıkışının sağlandığı kısım da panellerle kapatılmaya çalışılıyor. Panellerin üzerindeki “özel mülk” tabelalarını söken mahallelinin ses çıkarma eylemi ile parkın içinde bekleyişi sürüyor.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz
politeknik.org.tr