Beyaz Baretin Kadrajı Fotoğraf Sergisi açılış gecesiyle kapılarını araladı
Spread the love

Politeknik’in, Beyaz Baretin Kadrajı sloganı ile düzenlediği ‘Mühendis Mimar Şehir Plancılarının Gözünden Çalışma Yaşamı’ ödüllü fotoğraf sergisi Ankara’da açılış etkinliğiyle kapılarını araladı.

Mühendislerin, mimarların, plancıların çalışma yaşamını fotoğrafladığı, ofiste, şantiyede, plazada koşullarını görünür kıldığı ‘Beyaz Baretin Kadrajı’ fotoğraf sergisi dün (5 Mayıs) Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan açılış etkinliği ile başladı. İstanbul’dan Van’a, Denizli’den İzmir’e, farklı illerden 32 mühendis, mimar ve plancının fotoğraflarıyla katıldığı sergide seçicici kurul tarafından ödüllendirilen mühendislere ödülleri verildi.

Seçici kuruldan fotoğraf sanatçıları Alper Fidaner, Ali Saltan, Mehmet Özer, mimar Ayşen Gül Şimşek, inşaat mühendisi Işıkhan Güler ve Erkal Tukel’in katıldığı sergi açılışını seçici kurul adına Politeknik üyesi Ayşen Gül Şimşek yaptı. Şimşek, ülkenin dört bir yanından çalışma ortamını fotoğraflayan meslektaşlara, juride emek veren fotoğraf sanatçılarına ve meslektaşlarına teşekkür etti.

Şimşek’in ardından etkinlikte konuşan Politeknik YK Başkanı Ersin Kiriş, çalışma yaşamında farklı sorunlarla boğuşan mühendislerin, mimarların, plancıların çalışma koşullarını görünür kılmalarının güvenceli, güvenli bir çalışma yaşamı mücadelesi için önemli olduğunu belirtti. Kiriş, bir ilk olarak düzenlenen sergide, meslektaşlarının çalışma ortamlarından gönderdikleri etkileyici fotoğrafların yer bulduğunu ve serginin İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de belki başka illerde de meslektaşlarıyla buluşacağını belirtti, emek veren herkese teşekkür etti.

Juriden fotoğraf sanatçıları adına konuşan Mehmet Özer, fotoğrafın çok güçlü bir dil olduğunu, mühendislerin, mimarların, plancıların bu dili çalışma ortamını görünür kılmakta etkili kullandığını gördüklerini belirtti.

Konuşmaların ardından ilk altıda yer alan elektrik mühendisi İbrahim Adıgüzel ve maden mühendisi Ferit Avar ödüllerini aldı. Ödülü aldığı esnada konuşan İbrahim Adıgüzel, ‘Çok güzel bir çalışma ortaya çıkmış, çalışma yaşamında beyaz baretliler, mavi baretliler olarak biz bir bütünüz, hepimiz işçiyiz, hepimize kolay gelsin’ dedi

Yarışmaya fazla mesai temalı fotoğraflarla katılarak ödüle hak kazanan makina mühendisi Selma Eroğlu, Cumartesi mesaisi nedeniyle ödül törenine katılamadı. Eroğlu’nun talebiyle kendisi yerine ödülü Politeknik eski YK Başkanı Pınar Hocaoğulları aldı. Hocaoğulları, çalışma yaşamında Cumartesi günü çalışmak zorunda kalan tüm meslektaşları için ’Cumartesilere özgürlük’ dedi. Hocaoğulları ayrıca, ilk üçte iki kadın mühendisin yer aldığını, kadın mühendislerin yaşadığı sorunları görünür kılmasının mücadele açısından önemli olduğunu belirtti.

Fotoğraf sergisi 9 Mayıs akşamına kadar Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açık kalacak.

politeknik.org.tr


Spread the love