Politeknik’ten ‘Mühendis, Mimar, Şehir Plancılarının Çalışma Hayatında Covid-19′ anketi

Politeknik, pandemi sürecinde, mühendislerin, mimarların, şehir plancılarının çalışma koşullarına mercek tutmak ve taleplerini ortaya koymak amacıyla Mühendis, Mimar, Şehir Plancılarının Çalışma Hayatında Covid-19 Anketi başlatıyor.

Ankete katılmak için tıklayınız.

Koronavirüs salgını hem çalışma hayatımızı hem de özel yaşamlarımızı pek çok açıdan değiştirdi. Pandemide işe gitmek zorunda olanlar hasta olma ve hastalık taşıma riski altında çalışırken, evden çalışanlar uzayan mesailerle, yitip giden çeşitli sosyal haklarla başetmek zorunda kaldı. İşsizlik ise hep büyüyen ve kapıda olan bir sonuç olarak karşımızda.

Mühendis, Mimar, Şehir Plancılarının Çalışma Hayatında Covid-19 Anketi, pandemi sürecinde, özel sektörde, maaşlı ya da proje bazlı, evde, ofiste ya da sahada çalışan, işsiz kalan 25 yaş üstü mühendislerin, mimarların yaşadıklarını ve taleplerini ortaya koymayı hedefliyor.

Anket araştırmasını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) etik kurul onayı ile Doç. Dr. Yıldırım Şentürk ve Dr. Ebru Işıklı yürütecek.

Meslek alanları, yaş durumları, cinsiyetler ve yaşanan farklılıklar
Mühendis, mimar, şehir plancılarının Covid-19 Çalışma Hayatı Anketi’nde üç farklı kota uygulanıyor. Meslek disiplinine göre alan kotası, cinsiyet kotası ve yaş kotası. Böylelikle farklı meslek grupları ve çalışma alanlarında/sektörlerde pandemi sürecinin nasıl deneyimlendiğini tespit etmek, farklı yaş grupları üzerindeki etkisini anlamak ve cinsiyet temelli farklılıkları görmek mümkün olacak.

Pandemide çalışma durumlarımız
Pandemi sürecinde çalışanların yaşadıkları çok konuşuldu, sorunlarla yüzleşmektense kaçınıldı. Evden çalışmanın herkesin tercih ettiği bir durum olduğu ortaya atılmış oldu. Evden çalışma imkanı olmayanlar, işsiz kalanlar ise pek gündem olmadı.

Patronların değil çalışanların ne yaşadığını, ne istediğini bilmek istiyoruz.

Anket araştırmasıyla elde edilecek sonuçların mühendis, mimar, şehir plancıları olmak üzere tüm çalışanların hakları, talepleri ve örgütlenmeleri konusunda yol açıcı olmasını dileriz.

Ankete katılmak için tıklayınız.

politeknik.org.tr