Marmara’yı savunanlar Kadıköy’de buluştu

Marmara’nın dört bir yanından doğasına, kentine, emeğine sahip çıkanlar Marmara Kent Mitingi’nde, Kadıköy’de buluştu: “Bir aradayız, bir arada yaşamı, Marmara’yı savunacağız”

Marmara’nın farklı yerlerinde doğayı, kentleri ve emeği savunanlar bugün (28 Aralık) İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın çağrısıyla Kadıköy’de düzenlenen Marmara Kent Mitingi’nde bir araya geldi. Bursa’da termik santrale karşı mücadele eden, Validebağ’da korusu için nöbet tutan, Sapanca’da suları, İstanbul’da ormanları, Çanakkale’de Kazdağları, Trakya’da tarım arazileri için mücadele eden binlerce insan, bölge genelinde yürütülen yağma ve talan projelerine karşı ortak bir savunma hattı örme çağrısı yaptı.

“Çanakkale’den Sapanca’ya mücadelelerimizi birleştiriyoruz”
Mitinge, İstanbul dışında Yalova, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Edirne, Çanakkale yürütülen mücadelelerin yanı sıra, Fatsa-Ünye’de maden şirketlerine, Soma Yırca’da zeytinleri için yaşam düşmanı Kolin Şirketler Grubu’na direnen köylüler de katıldı. Mitingde kürsüye çıkan Mimar Mücella Yapıcı ”Sadece doğayı değil emeğimizi de savunuyoruz. Egemenlerin ne kadar korktuğunu gördük Taksim’de, Kızılay’da, Kadıköy’de. Biz geri alana kadar buradayız. Yaşamı hep birlikte savunacağız. Şimdi mücadelelerimiz birleşiyor. Önümüzde duramayacaklar” şeklinde konuştu. Yapıcı’nın ardından konuşan Prof. Dr. Beyza Üstün AKP’nin yaşamı savunan her bir bireye düşman olduğunu belirtti. Üstün “Doğa kent mücadelelerinde ölenleri de Gezi’de ölenleri de anıyoruz. Kobane’de ölenlere, Roboski’de ölenlere, Soma’da ölenlere, Zonguldak’ta ölenlere, Ermenek’te ölenlere sözümüz var. Yaşamımızı, yaşam alanlarımızı yok edenlerden hesap soracağız. Beklesinler bizi. Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ifadelerini kullandı. Beyza Üstün’ün ardından Marmara’nın dört bir yanından ve Soma Yırca’dan gelen yaşam savunucuları mitingi selamladı.

Miting komitesi adına son sözü alan Çiğdem Çidamlı “Bugün bir adım attık. Bundan sonra ikinci, üçüncü adımlarla mücadeleyi tüm Türkiye’ye yayacacağız. Ranta, yağmaya ve talana karşı yaşam alanlarımızı yok edenlere ortak bir cevap vereceğiz. Marmara’yı savunmak boynumuzun borcu. AKP’nin yıkımlarına karşı bir aradayız” diyerek önümüzdeki dönemde ulaşabildikleri her bir noktada yaşamı savunanlar olarak ortak bir savunma hattı öreceklerini belirtti.

Halkın mühendisleri rantı çizmiyor, yağmayı planlamıyor
Doğanın, kentin, yaşam alanlarının savunulması adına büyüyen mücadelenin bir parçası olan halkın mühendisleri, mimarları, şehir plancıları mitinge tasarladıkları T cetveli ile katıldı. “Rantı çizmiyoruz, yağmayı planlamıyoruz” yazılı T cetveli ile yürüyen mühendisler, halk düşmanı projelerle Marmara ve ülke genelinde sürdürülen yıkım projelerinin bir parçası olmayacaklarını, talan düzeninin karşısında mücadeleyi sürdüreceklerini belirten dövizler taşıdı.

m_mitingi_13 valiebdaamarmara_miting_kk  m_mitingi_1  m_mitingi_3 m_mitingi_4 m_mitingi_5 m_miting_7m_mitingi_2m_mitingi_7  m_mitingi_9 m_mitingi_10 m_mitingi_11 mm_4 mmm_mi m_mitingi_12 validebag_m m_miting_5m_mitingi_8y_ym_1

politeknik.org.tr