Makina Mühendisleri Odası’nda, işten çıkarılan çalışanla dayanışmak üzere itiraz metnine imza atan üç mühendis işten çıkarıldı.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 46. Dönem Yönetim Kurulu, mart ayında gerçekleşen Genel Kurul seçimlerinde kaybeden listeyi destekleyen Oda çalışanı Mahir Ulaş Akcan’ın görevine 13 Temmuz’da son vermişti. MMO şimdi de Mahir Ulaş’ın işten çıkarılmasının doğru olmadığını ifade eden ve konuyla ilgili dayanışma metnine imza atan oda çalışanlarından Çağlar Avcu, Özgür Taşdelen ve Mert Can Taşdemir’in 15.08.2016 tarihinde biten belirli süreli iş sözleşmesini uzatmayarak işlerine son verdi.
MMO YK, güvencesiz çalışma biçiminin aracı olan “belirli süreli iş sözleşmesi”nin sona ermesini işten çıkarma gerekçesi olarak gösterdi.
MMO YK üyesi Ercüment Çervatoğlu 13 Temmuz’da başlayan işten çıkarma süreci ile ilgili 14 Temmuz’da sosyal medyada bu açıklamayı yapmıştı:
“Odamızın sürekli olarak yeni personel alımına gittiği bu süreçte hiç hukuki ve haklı gerekçe olmaksızın yetişmiş personelin gönderilmesini kabul edilemez buluyorum. Gerek mühendis kadrosunda gerekse yardımcı personel konusunda sürekli olarak istihdam sağladığı bugünlerde yukarıda açıklanan bir gerekçe ile çalışanının iş akdini sona erdirmesi demokratik geleneklerimizin hiç birine de uymamaktadır. Hukuka aykırı olduğu da açıktır.
Ayrıca siyasal iktidarın Yabancı İş gücü tasarısıyla mühendisliğin köleleştirildiği ülkemizde bile mülteci durumuna düşürülmeye çalışılan bugünlerde Oda Yönetim Kurulunun bu kararı düşündürücü ve manidardır.
Birlikte yarattığımız çalışma ilkeleri ışığında sizlere yaşananlar hakkında bilgi vermek bir Yönetim Kurulu üyesi olarak benim görev ve sorumluluklarım arasındadır.”
politeknik.org.tr