Öğle yemeği tutarları yetersiz: “Evden getiriyoruz, cepten yiyoruz!”
Spread the love

Gıda fiyatlarının tırmanmasıyla iş günlerinde öğle arası keyifli olmaktan uzaklaştı. Yemek kartıyla yemek yiyenler yüksek bedellerle karşı karşıya kaldı, iş yerinde yemek yiyenler niteliksiz, küçük porsiyonlarla idare etmeye başladı.

Gıda fiyatlarının öğle yemeklerine etkisini ölçmek üzere mühendis, mimar, plancılara, beyaz yakalılara iki soruluk anket yönelttik. Twitter anket formuyla düzenlediğimiz sorulara 5 gün içinde 2086 kişi cevap verdi. Twitter dışında ankete LinkedIn ağı üzerinden 40 kişi katıldı.

Sorular ve yanıtlar şu şekilde:

Sonuçlar şirketlerin öğle yemeği için verdiği günlük bedelin nitelikli ve sağlıklı beslenme için yetmediğini gösteriyor.

Günlük yemek bedeli kararnameyle belirleniyor

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle vergiden muaf yemek bedeli tutarına Temmuz başında zam yapıldı. Böylelikle günlük tutar ancak yılın 7’inci ayında 51 TL ‘ye çıkmış oldu.

Kimi şirketler belirlenen tutar kadar aylık çalışma günü hesap ederek yemek bedeli verirken, kimileri çalışanına daha yüksek yemek bedeli yansıtabiliyor.

Sohbetlere, öğle yemeklerinin dert oluşuna, anket sonuçlarına yansıyan net sonuç ise mühendislerin, mimarların, beyaz yakalıların artan gıda fiyatlarıyla baş edemeyişi, iş yerinde niteliksiz yemeklerle doymaya çalıştıkları oldu.

politeknik.org.tr


Spread the love