Site iconPoliteknik – Halkın Mühendisleri Mimarları Şehir Plancıları

KMO: ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Görevini Yapana Kadar Musluktan Su İçmeyin’

Spread the love

Ankara’da musluklardan kirli su akması üzerine Kimya Mühendisleri Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yerine getirip halka temiz su sağlayana kadar musluklardan su içilmemesini önerdi.

Ankara’da son bir ayda musluklardan kirli su akması üzerine Kimya Mühendisleri Odası (KMO) bir inceleme yaptı. İncelemenin ardından yapılan açıklamada, musluklardan akan suyun yüksek miktarda alüminyum içerdiği belirtildi. Sudaki yüksek alüminyumun insan sağlığı için tehlikeli hastalıklara yol açacağı ifade edildi.

KMO tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl da musluk sularında kirlilik tespit edildiği ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin apartmanların su tesisatlarını suçlayarak konuyu geçiştirdiği belirtildi.

KMO, sudaki yüksek alüminyum miktarının apartmanlardaki tesisatın eski ve paslı olmasıyla alakası olmadığını, su arıtma tesislerinde suyun yeteri kadar bekletilmediği için oluştuğunu ifade etti. Büyükşehir belediyesinin arıtma tesisi kapasitesini arttırması gerektiğini belirten KMO, kirlilik giderilene kadar musluktan su içilmemesi gerektiğini vurguladı.

KMO’nun yaptığı açıklamaya ulaşmak için tıklayınız.


politeknik.org.tr


Spread the love
Exit mobile version