Site iconPoliteknik – Halkın Mühendisleri Mimarları Şehir Plancıları

Emek ve meslek örgütlerinden TMMOB önündeki AKP provokasyonuna tepki

Spread the love

TMMOB’ye bağlı meslek odaları ve diğer emek-meslek örgütleri, referandumda üyelerine #Hayır çağrısı yaptığı için AKP’lilerin hedef aldığı TMMOB’ye sahip çıktı: #El birliğiyle #Hayır demeye devam edeceğiz

Meslektaşlarına, üyelerine referandumda #Hayır deme çağrısı yapan TMMOB önünde, AKP’lilerce eylem yapılmaya çalışılmış, TMMOB üyeleri bu girişimi boşa düşürmüştü. TMMOB’ye bağlı meslek odaları ve DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Mali Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası açıklamalar yaparak TMMOB’ye destek verdi. Emek ve meslek örgütleri, AKP’lilerin kamu olanaklarını kullanarak daire başkanları ve genel müdürler aracılığıyla TMMOB önünde eylem yapma girişimlerini ve provokasyonunu kınadı.

Meslek odaları ve emek örgütleri, Meclis’teki referandum karar alma süreçleri ve devam eden referandum çalışmaları kapsamında her türlü hukuksuzluğa başvuran AKP iktidarının ‘Hayır’ çalışmalarına yönelik saldırılarının sonuç vermeyeceğini belirtti.

Hayır kazanacak
TMMOB’ye bağlı meslek odaları yaptığı açıklamada ‘Anayasa değişikliğine yönelik yürütülmeye çalışılan “Hayır” kampanyalarına izin verilmezken, “Hayır” broşürü dağıtanlar gözaltına alınırken, siyasetçilerin bile konuşmaları engellenirken, TMMOB`un “Hayır” kampanyasına karşı iktidar eliyle bir protesto organize edilmek istenmiştir. İktidarın ikiyüzlü demokrasi oyunu bir kez daha sahnelenmiştir. Kendisine ve yandaşlarına demokrat, ama en ufak eleştiriye karşı zorbalık içeren bu anlayışı kınıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Emeğimizi çalanlara sözümüz #Hayır
Emek ve meslek örgütleri de yaptıkları açıklamada, emekçilere kölece yaşam koşulları, iş cinayetleri dışında başka hiçbirşey vaat etmeyen iktidara #Hayır demeye devam edeceklerini belirtti. ‘Referandum sürecinde “HAYIR”a savaş açan siyasi iktidar, emekten ve halktan yana duruş sergileyenler üzerindeki baskıyı giderek arttırmaktadır. Çoğulcu demokrasi ve barışta ısrar eden emek ve meslek örgütlerine karşı “Tek Adamlığı” ve “Olağanüstü Hali” dayatan AKP’nin düşünce ve ifade hürriyetine tahammülü yoktur. Kendileri ile aynı sözcüklerle konuşmayanları ya soruşturmakta ya tutuklamakta ya da medyada hedef göstermektedir.
Bizler, emek ve meslek örgütleri olarak ekonominin, siyasetin, maliyenin, eğitimin sağlığın, kamu hizmetlerinin, kısacası ülkenin geleceğinin tek bir kişinin kontrolüne bırakılmasının, sınırsız yetkilerle donatılan bir kişi tarafından milyonların yönetilmesinin tehlikelerini anlatmaya devam edeceğiz.’ifadeleri kullanıldı.

politeknik.org.tr


Spread the love
Exit mobile version