Emek ve Meslek Örgütleri Savaşa ve Zamlara Karşı Sokağa Çıktı

TMMOB, DİSK, KESK ve TTB ‘Zamlara, İşsizliğe, Yoksulluğa, Savaşa Son’ dedi.

İstanbul
Taksim Tramvay Durağı’nda saat 12.30’da bir araya gelen emek ve meslek örgütleri Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında AKP iktidarının Suriye’ye dönük emperyalist müdahalenin taşeronluğunu yaptığı, ülkeyi kanlı savaşın içine çektiği belirtilerek AKP’nin masum insanların ölümüne sebep olduğu vurgulandı. Suriye’ye yapılan silah yardımları ve kurulan askeri kampların faturasının doğalgaza, elektriğe ve ulaşıma yapılan zamlarla emekçi halkın sırtına yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada “Ulaşımda %20’nin üzerinde, doğalgazda %30’un üzerinde, elektrikte yüzde %20’nin üzerindeki zamlara karşı, ücret zammı kamu emekçilerine ortalama %6, asgari ücretliye ise %4.5 yapılmıştır.” denilerek AKP hükümetinin soygun yapmaya çalıştığını fakat emekçilerin buna boyun eğmeyeceği belirtildi.

AKP’nin Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı ile DİSK’i bitirmeye çalıştığı belirtilirken, bu saldırganlıklar karşısında direnmeye, sömürüsüz ve insanca yaşam koşullarının olduğu bir dünya için mücadele etmeye devam edileceği belirtildi.

Ankara
Emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Kolej’de toplanan bine yakın kişi Sakarya Meydanı’na yürüdü. Sakarya Meydanı’na gelindiğinde TMMOB, DİSK, KESK ve TTB başkanları birer konuşma yaptı. Eyleme çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti destek verdi.

politeknik.org.tr