Tuzla’daki iş kazasında tutuklu mühendis kalmadı
Spread the love

Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Tansel Timur, Tuzla’daki Gisan Tersanesi’nde 3 kişinin ölümü ve bazı işçilerinde yaralanmasıyla sonuçlanan filika kazasıyla ilgili tutuklu bulunan son sanık Ender Keskin’in de bugün tahliye edildiğini bildirdi.

Timur, Tuzla’daki oda merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Galata Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Ender Keskin’in, ilgili mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldığını, böylece olayla ilgili tutuklu sanık kalmadığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin işlerinde başarılı, ancak tersane sektörüne yabancı olduklarını savunan Timur, tersaneleri uzun veya kısa süreli kapatmanın sorunlara çözüm olamayacağını belirtti.

Kamuoyu baskısından kurtulmak için tersane kapatmanın yetmediğini ve sorumlu aranarak tutuklamaların başladığını ileri süren Timur, bu yanlıştan kısa sürede dönüldüğünü söyledi.

Gisan Tersanesi’ndeki filika kazası ve buna bağlı olarak gemi mühendislerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattıklarını anımsatan Timur, şunları kaydetti:

“Mühendislerin tersanelerde mevcut iş süreçlerindeki rolü ile suçlanmaya ve tutuklanmaya muhatap olabilmesi için, işveren vekilliği görevlerini, işverenin sahip olduğu güç ve yetkilerle ve yasa güvencesi altında yerine getirebiliyor olması gerekir. Oysa durum bunun tam tersidir. Mühendisler, bu sorumlulukların gereği olan yetkilere sahip olmadıkları gibi bunu talep edebilecek iş güvencesinden de mahrumdurlar.”

Gisan Tersanesi’nde meydana gelen filika kazasına ilişkin tutuklanan Burhan Bozdemir, Hayati Aşan ve İskender Altın 22 Eylülde, Metin Ayyıldız ise 23 Eylülde tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmıştı.

 

Kaynak: hurriyet.com.tr

 

İLGİLİ HABERLER:

3 Gemi Mühendisi kefaletle serbest bırakıldı

Gemi Mühendisleri tutuklandı

GMO: Tersanelerdeki Kazalar Mühendislerin Suçu Değil


Spread the love