“Su Yaşamdır, Satılamaz” Demek İçin Sokağa
Spread the love

“Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu” Sütlüce’deki AKP İstanbul il başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak, AKP hükümetinin su politikasını protesto etti ve 15 Mart Pazar günü Kadıköy’de gerçekleştirilecek miting için, çağrı yaptı.

16/22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Dünya Su Formuna karşı oluşturulan platformun, “Su Haktır Satılamaz” pankartı açtığı eylemde, basın açıklamasını İvme dergisinden Mehmet Göcebe okudu.

 

Suyun her hangi bir piyasa ürünü gibi alınıp satılan ticari bir mala/metaya dönüştürülmek istendiğini, bunun için “Dünya Su Konseyi”nin her üç yılda bir “Dünya Su Forumları” yaptığını belirten Göçebe, “işbirlikçi AKP iktidarının çabalarıyla 16/22 Mart tarihlerinde su forumlarının beşincisi İstanbul da düzenleniyor” dedi

Göçebe, “‘Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu’ olarak suyumuzun emperyalist tekeller kapitalistler ve işbirlikçi hükümetler tarafından ticarileştirilmesine özelleştirilmesine karşı suyun ticari bir mal meta olmadığını, Su kaynaklarının halkın malı olduğunu, Alınıp satılamayacağını, ticarileştirilemeyeceğini, halkın su kullanım hakkının engellenemeyeceğini söylüyoruz.” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Son olarak Göçebe, 15 Mart Pazar günü Kadıköy’de düzenleyecekleri mitinge tüm halkın katılarak su hakkına sahip çıkmasını istedi. Basın açıklaması sırasında, “Ülkemiz, Suyumuz, Sahipsiz Değildir”, “Toprağımız, Ekmeğimiz, Emeğimiz, Suyumuz Bizim”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Temiz, Parasız, Yeterli Su” sloganları atıldı.

Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu’nun Alternatif Su Forumu çerçevesindeki etkinlik programları:

Genel Program

Atölyeler

Panel-Forum


Spread the love