Kazım Koyuncu Unutulmadı
Spread the love

Yakalandığı kanser haslığı nedeniyle 4 yıl önce yaşamını yitiren sanatçı Kazım Koyuncu İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen etkinliklerle anılıyor. Emekten yana tavrı ve muhalif kimliği ile on binlerce insanın sevgisini kazanmış olan Koyuncu, “Beni radyasyon değil, Türkiye’deki sistem kanser etti!” sözleriyle hastalığının son dönemlerinde dahi bu duruşunu korumuştu. Koyuncu anısına 25 Haziran günü Ankara Konur Sokak’ta bir etkinlik düzenlendi. İstanbul’da Kazım Koyuncu Kültür Merkezi tarafından aynı gün başlatılan ve 4 gün süren “Üreterek Anıyoruz” etkinlikleri ise 28 Haziran’da son buluyor.

Ankara’da Çankaya Belediyesi, Mülkiyeliler Birliği, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Nükleer Karşıtı Platform, AFSAT, Artvinliler Derneği, Halkevleri ve Denizin Çocukları tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler, 25 Haziran günü Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklaması ile başladı. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu adına Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hakkan tarafından okunan basın açıklamasında “Türkiye‘yi 12 Eylül karanlığı, üniversitelerimizi YÖK karabasanı, Karadeniz kıyılarımızı Çernobil bulutları kirletirken önlem olarak adaçayı içenler şimdi kaybettiğimiz değerlerin hesabını verebilecek mi?” denildi.  Ardından Konur Sokak‘ta Kazım Koyuncu anısına, Kazım Koyuncu fotoğraflarının da yer aldığı “Çernobilden Geriye Kalan, Derelerin Kardeşliği, Munzur, Alliona, Zeugma, Hasankeyf” başlıkları altında fotoğraf sergileri açıldı. 27 Haziran günü Yüksel Caddesi’nde “Sokağa Şarkı Söylüyoruz” konserleri ile Ankara’daki etkinlikler devam etti. Grup Sislidünya, Grup Günyüzü, Grup Empula’nın sahne aldığı etkinliklere şair Ahmet Telli ve Mehmet Özer de şiirleriyle katıldı. Yazar Temel Demirer de Kazım Koyuncu anısına bir konuşma yaptı.  

İstanbul’da ise Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Üreterek Anıyoruz” etkinlikleri ile Kazım Koyuncu’nun anısı yaşatılmaya çalışılıyor. 25 Haziran günü kültür merkezindeki konuşmalar ve slayt gösterimi ardından Kadıköy Çarşısı içerisine tulum eşliğinde bir yürüyüş düzenlendi. 500’ü aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte “Sanat Satılık Değildir”, “Herkese Parasız Sanat Eğitimi”, “Herkesin İnsanca Yaşadığı, Özgürce Yeteneklerini Geliştirdiği Bir Ülke İstiyoruz” , “Kültür Sanat Kurumlarında Güvencesiz Çalıştırmaya Son”, “Sanat Haktır” gibi dövizler taşındı ve hep bir ağızdan Kazım Koyuncu şarkıları söylendi. Yürüyüşün ardından kültür merkezinde atölye çalışmalarının gösterimleri sergilenirken etkinlikler ilerleyen günlerde de sürdü. Kadıköy çarşısında sokak performansları ve kültür merkezinde slayt gösterimlerinin yer aldığı etkinlikler 28 Haziran Pazar günü sona eriyor.

politeknik.org.tr

 

 

 

 

 


Spread the love