İktidarın TMMOB Üzerindeki Baskısı Artıyor

DDK raporu ile ilerici meslek örgütlerinin de içinde bulunduğu iktidara muhalif olduğu düşünülen meslek kurmlarına yönelik operasyonunda yeni perde de açıldı.

TMMOB web sitesinde yer alan bilgi ve belgelere göre Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı bir başmüfettiş tarafından TMMOB’nin çeşitli faaliyetleri hakkında bilgi isteniyor.

Müfettiş yazısında yer alan, aslında DDK raporundan alıntılanan konulardan satır başları;
– TMMOB’nin denetlenmesinin Bayındırlık ve İskan BAkanlığı’nın yasal görevi olduğu ancak bunun bugüne kadar yapılmadığı, şimdi DDK raporunda yer alan uyarı üzerine bu denetlenin yapılacağı belirtiliyor.

– Yazıda yurtdışında yapılan etkinliklere katılmak için Bakanlıktan izin alınıp alınmadığı soruluyor.

– Ayrıca Orman Mühendisleri Odası’nın neden Birlik Yönetim Kurulu’nda yer almadığı soruluyor.

– TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’nın ve ZMO YK Başkanı Gökhan Günaydın’ın siyasi kimlikleri sorgulanarak, siyasi kimliğe sahip olmanın suç olduğu gibi bir sonuç içeriyor.

– ZMO harcamalarında yöneticilerinin usulsüzlükler yaptığı, TMMOB’nin de buna göz yumduğu iddia ediliyor.

TMMOB’yi bakanlıklara tabi kılarak ehlileştirme operasyonu yürüten hükümete TMMOB yönetiminin nasıl bir cevap vereceği veya verildi ise de nasıl bir cevap verdiği Birlik web sitesinde belirtilmemiş.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettişinin TMMOB’ye gönderdiği yazıyı okumak için TIKLAYIN

politeknik.org.tr