İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) çalışanların sağlığını tehdit eden gıda zehirlenmeleri konusundaki 2019 yılı raporunu açıkladı: İşyerlerinde 6 ayda 208 kişi gıdadan zehirlendi. İSİG Meclisi, ülkede yaşanan gıda zehirlenmeleri konusunda 2019’un ilk 6 aylık verilerini yayımladı. Gıda zehirlenmelerinin yüzde 5’inin işyerlerinde yaşandığını tespit eden İSİG Meclisi, son 6 ayda
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) çalışanların sağlığını tehdit eden gıda zehirlenmeleri konusundaki raporunu açıkladı: Ülkede son 9 ayda en az 11 bin 649 kişi gıdadan zehirlendi, 6 kişi yaşamını yitirdi, zehirlenmelerin yüzde 70’i işyerlerinde. İSİG Meclisi, ülkede yaşanan gıda zehirlenmeleri konusunda veriler yayımladı. Gıda zehirlenmelerinin yüzde 70’inin işyerlerinde
Gıda mühendisleri sosyal medyada #GıdaMühendisleriİsyanEdiyor hastagiyle eylem yaptı, kamusal gıda güvenliğini dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde ve Kocaeli Üniversitesi’nde yaşanan gıda zehirlenmelerinde Rize’de 473 üniversiteli, Kocaeli’nde ise 50’yi aşkın üniversiteli gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Yılda ortalama 15 milyon kişinin gıda zehirlenmesine maruz kalmasına ve gıda denetiminin yok sayılmasına