Derelerin Kardeşliği Platformundan Bakana Yanıt
Spread the love

Karadeniz Bölgesini  yaşanmaz bir hale getirecek olan Hidroelektrik Santral Projelerine karşı son günlerde hukuki alanda  kazanilan davalar ve alınan yürütmeyi durdurma kararlarından sonra, Çevre Bakanı  Veysel Eroğlu, SİT alanları ve Milli Park sahalarına yapılması gereken hidroelektrik santralleri için gerekli “şartların” arandığını  belirterek, ne kadar çevreden yana olduğunu  göstermiştir.

Çevre Bakanı Eroğlu;
“Milli Park alanlarında hidroelektrik santralleri yapılması söz konusu olduğu zaman zarar vermeyecek şekilde planlıyoruz.. Barajların SİT alanlarına yapılamayacağını belirtenlere de seslenen Bakan Eroğlu, “Bu konuda herkes aklını başına alsın. Boşuna santralleri engellemesin. Biz zaten önemli SİT alanlarına müsaade etmiyoruz. Ama bakıyorsunuz birisi bir dilekçe veriyor. Uydurma bir dilekçe, uydurma bir rapor. Bilen bilmeyen rapor yazıyor.” ifadelerini kullandı.

Çevre Bakanının ,HES projelerinin yapılmasına karşı olan tüm yurttaşlarımızı hedef alan bu ifadelerine karşı  Artvin,Rize ve Trabzon  vadilerinin  bileşeni “Derelerin Kardeşliği Platformu” ekteki basın açıklaması ile gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya devam etmiştir.

Platformun basın açıklaması için tıklayıınız.

 


Spread the love