ÇMO İstanbul Şubesi’den Gözaltılara Kınama

Çevre Mühendisleri Odası(ÇMO) İstanbul Şubesi, aralarında EMO Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Hocaoğulları ve ÇMO İstanbul Şube üyesi Çağla Aydın’ın da bulunduğu dört kişinin Beşiktaş’ta AKP standına tepki gösterdikleri için gözaltına alınmasını kınadı.

ÇMO’nun yaptığı açıklama şöyle;

Sayın Üyemiz ve Dostlarımız

08 /01/2014 tarihinde akşam saatlerinde İstanbul şube üyemiz Çağla Aydın , Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Hocaoğulları , Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyesi Eren Özmen ve Öğrenci üyesi Ergin Çevik Beşiktaş Meydanında demokratik haklarını kullanarak AKP’yi protesto ettikleri için gözaltına alınmışlardır.

AKP’nin uzun dönemdir sürdürdüğü muhalif unsurlara yönelik bu antidemokratik, keyfi uygulamalara derhal son verilmesini, üyelerimizin ve demokratik haklarını kullanan insanların serbest bırakılmasını istiyoruz. Hükümet demokrasi, hak ve özgürlükleri savunan meslektaşlarımıza saldıracağına birbiri ardına ortaya çıkan yolsuzluklarının, bu yolsuzlukların üzerini örtme girişimlerinin hesabını vermelidir. Arkadaşlarımızla ve demokratik haklarını kullanan herkesle dayanışma içinde olacağımızın bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu