KESK: “22 Kasım’da TMMOB’nin Yanındayız”
Spread the love

KESK Yönetim Kurulu, TMMOB’nin 22 Kasım Cumartesi günü 23 ilin meyadanlarında düzenleyeceği “TMMOB Krize, AKP’ye, Gericiliğe, Neoliberalizme, Irkçılığa Karşı Sokakta Sözünü Söylüyor” başlıklı eylemi ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

AKP Hükümetinin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları ve sermayenin kar hırsı nedeniyle içinde girilen kriz sonucunda, işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığıının her geçen gün daha da arttığı kaydedilen açıklamada, bu duruma itiraz eden, krizin bedelini ödemek istemeyen milyonlarca yurttaşın son dönemde ülkenin her yerinde sesini yükselttiği belirtildi. AKP hükümetinin sokaklarda yükselen bu sesi duymazdan gelerek, “işsizlik, yoksulluk ve hayata pahalılığına karşı emek ve demokrasi programı”nı hayata geçirmek yerine antidemokratik uygulamalar ve gerilimi tırmandırıcı politikalarla toplumsal muhalefeti susturmaya çalıştığı vurgulandı. Konfederasyonlarının tüm gücüyle sokakta yükselen bu sesin yanında yer aldığını söyleyen KESK Yönetimi, tüm üyelerinin 22 Kasım’da TMMOB üyeleriyle yan yana alanlarda olacaklarını belirtti.

Bilindiği gibi, 22 Kasım 2008 tarihinde TMMOB merkezinin çağrısıyla il Koordinasyon Kurullarının bulunduğu 23 ilde “TMMOB Krize, AKP’ye, Gericiliğe, Neoliberalizme, Irkçılığa Karşı Sokakta Sözünü Söylüyor” başlıklı eylemler yapılacak.

Öte yandan, 29 Kasım’da KESK ve DİSK’in çağrısıyla Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”nin hazırlıklarının da sürüdürüldüğü bildiride hatırlatıldı. Aralarında çok sayıda sendika, meslek örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin de olduğu kurumlar mitingi destekleyeceklerini ve 29 Kasım’da Sıhhiye Meydanı’nda olacaklarını dile getirmişti.

KESK Yönetim Kurulu, emek, barış ve demokrasiden yana tüm toplum kesimlerini 29 Kasım’da KESK ve DİSK’in çağrısıyla gerçekleştirilecek olan “İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne çağırdı.

TMMOB yönetim ise hala bu mitinge destek ve katılımını açıklamış değil. İl koordinasyon kurulları, bu gerekçeyle 29 Kasım’a gidiş için organizasyon yapamıyorlar.

 

politeknik.org.tr


Spread the love