Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi: “Barış için akademisyenlerden üyemiz Meral Camcı`yı işten çıkaran Yeni Yüzyıl Üniversitesi`ni kınıyoruz!”

“Barış için akademisyenler”den bir akademisyen daha “barış” dediği için işten çıkarıldı. Şubemizin de üyesi olan meslektaşımız, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi‘ndeki işinden, “barış talebine”, anayasal bir hak olan “ifade özgürlüğü”ne hükümetin tahammülsüzlüğü sonucu çıkarılmıştır.

Bilim ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak işlemesini beklediğimiz üniversitelerde, ifade özgürlüğünü kullanan akademisyenlere karşı başlatılan “cadı avı” kabul edilemez. İnsanların öldürülmemesi talebi bir suçsa, “savaşa hayır, barış hemen şimdi” demek suçsa, çocukların, kadınların, tüm insanların, canlıların öldürülmesi, doğanın, tarihin yok edilmesi suçuna ortak olmayacağını belirtmek suçsa bilinmelidir ki bizler bu yoldan dönmeyeceğiz.

Burada yeniden ifade ediyoruz ki Meral Camcı başta olmak üzere, işini kaybeden tüm akademisyenlerin yanındayız ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi‘ni ifade özgürlüğüne karşı takınmış olduğu tavır sebebiyle kınıyoruz.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu