İçmimarlar Odası: “Suruç’taki saldırıyı lanetliyoruz”

Kobanê’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi bahçesine alçakça bir saldırı oldu. Saldırıda onlarca gencimizi kaybettik. Yüzlercesi yaralandı. Kaybettiğimiz gençlerin ailelerinin ve sevdiklerinin acısı bizim de acımız. Yaralı gençlerimize acil şifalar diliyoruz.

Eşit, özgür demokratik bir Türkiye mücadelesi verenler; “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği” diyenler, bu katliamın hesabını er geç soracaktır.

Bölge coğrafyasında kaygıyla izlediğimiz süreçte; ortak değerlere yapılan saldırılarda binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olmaktadır. Ülkemiz sınırında yaşanan çatışma ve işgaller sonucunda, siviller yaşam çevrelerini terk ederek ülkemize ve bölgedeki diğer ülkelere göç etmek zorunda bırakılmaktadırlar.

SGDF’li gençlere yapılan bu saldırı tüm demokrasi ve barış güçlerine, halka yapılmıştır…
LANETLİYORUZ.
Sorumlularının açığa çıkarılması, akıbetinin diğer katliamlar gibi olmaması için yetkilileri ivedilikle göreve çağırıyoruz.

TMMOB İçmimarlar Odası
Ankara Şube Yönetim Kurulu