İstanbul, Validebağ için tek ses: Biz bir aradayız, bir arada koruyu koruyacağız!

Validebağ direnişi AKP’nin hukuk skandallarına ve yalanlarına karşı sürüyor. İstanbul’un dört bir tarafından direniş alanına gelen binlerce kişi “Biz bir aradayız, bir arada Koru’yu koruyacağız!” diyerek bir kez daha koruda inşaat çalışmalarına izin vermeyeceklerini ilan etti.

Validebağ’da Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen inşaata karşı mücadele günlerdir sürüyor. Dün (2 Kasım) Acıbadem Metrobüs Durağı ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere iki kolda toplanan yaşam savunucuları koru önüne yürüdü. Başından itibaren her türlü yalana ve hukuksuzluğu başvuran ancak Validebağ’da yürütmeyi durdurma kararının iptal ettirdikten sonra “mahkeme kararlarını uygulayacağız” açıklaması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a rağmen binlerce kişi barikatın önünde “Hukuk bitti, direnişe devam” dedi.

Bu mücadeleyi direnenler kazanacak
İstanbul Kent Savunması adına yapılan basın açıklamasında bugüne kadar yürütülen mücadelenin devam edeceği belirtildi. Açıklamada “Validebağ’ı bu bilinçle savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Hangi mahkeme kararını alırsanız alın; Validebağ’a dokunanı dokunduğuna pişman edeceğiz. İstanbul’u ağaç ağaç, ev ev, okul okul, meydan meydan savunmaya söz verenler Validebağ’a; nöbet kardeşlerimize, İstanbul halkına söz veriyoruz. Burada, bu nöbet alanında, meşruiyetini yağmacıların yasalarından değil, nöbet çadırlarındaki dayanışmamızdan ve direncimizden alan yeni bir hukuku, yeni bir yurttaşlık hukukunu hep birlikte yaratana kadar: Hukuk bitti, Validebağ’da ve İstanbul’un yağmalanan bütün doğal, kamusal, ortak alanlarında hep birlikte direnişe devam” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından yaşam savunucuları Validebağ korusunun batı girişine yürüdü. Yürüyüş güzergahındaki caddeler boyunca evlerden ve araçlardan korna ve alkış sesleri yükseldi. Yürüyüşün ardından direniş alanına dönülerek forum düzenlendi. Forumda, 3 Kasım saat 16.00’da yapılacak Üsküdar Belediyesi Meclis toplantısına hep birlikte katılma kararı alındı.

validebag_diren_3 validebag_diren_1 validebag_diren_0

validebag_diren

politeknik.org.tr