Ücretli-işsiz mimarlardan genel kurul seçimlerinde liste çalışması

Çalışma yaşamında yaşanan sorunları dert edinen bir meslek odası talep eden mimarlar, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi genel kurulları öncesi Mimarlıkta Dayanışmacı Taban Hareketi adıyla seçimlere hazırlanıyor.

Ücretli çalışan, iş güvencesi yok edilen, çalışma yaşamında farklı hak gasplarına uğrayan mimarların sorunları etrafında bir süredir yürütülen dayanışma çabaları Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi genel kuruluna yönelik çalışmalara dönüşüyor.

Öğrenci, ücretli-işsiz ve kadın komisyonlarında emek veren ve her geçen gün kötüleşen çalışma şartlarına karşı meslektaş dayanışması gösteren, birbirine tutunmaya çalışan mimarlar, Mimarlıkta Dayanışmacı Taban Hareketi adıyla genel kurula hazırlanıyor. Dayanışmayı ön planda tutan mimarlar genel kurulda yönetim kuruluna aday olacak bir liste çalışması da yapıyor. Genel kurul çalışmaları, çeşitli etkinlik buluşmalarıyla yürütülecek.

İlk buluşma 27 Ocak’ta
Mimarlıkta Dayanışmacı Taban Hareketi, genel kurul sürecinde yürütülecek çalışmaları ortaklaştırmak, birlikte program çıkartmak için 27 Ocak Cumartesi saat 19.00’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılacak foruma meslektaşlarını davet etti.

politeknik.org.tr