Sarıyer Belediyesi’nden Fatih Ormanı’ndaki yağma projesiyle ilgili cevap
Spread the love

Fatih Ormanı’na yapılması düşünülen ve ruhsat aşamasında olan inşaat projesine karşı #direnfatihormanı inisiyatifinin mücadelesine Sarıyer Belediye’sinden açıklama geldi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e “Ormana proje yapılmaz değil mi?” diyerek ruhsat başvurusuna ne yanıt verdiklerini bizzat öğrenmek üzere 13 Ekim’de belediye önüne eylem çağrısı yapan #direnfatihormanı, Sarıyer Belediyesi’nin ruhsata onay vermeyeceğini açıklaması üzerine eylemi iptal etti.

#direnfatihormanı inisiyatifinin Fatih Ormanı mücadelesi devam ediyor. Bilgili ve Doğuş Holding ortaklığındaki Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş Fatih Ormanı’nda Tabiat Parkı Projesi kapsamında inşaat faaliyetlerine başlamak için Sarıyer Belediyesi’nin vereceği ruhsatı beklerken talan projesine karşı belediyeye çağrı yapan #direnfatihormanı’na Sarıyer Belediye’since dün (11 Ekim) açıklama yapıldı.

Sarıyer Belediyesi, Fatih Ormanı projesi için ruhsat vermeyeceğini kamuoyuna duyururken, “sivil toplum kuruluşlarının ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık, olmayacağız” ifadelerini kullandı. Açıklama üzerine #direnfatihormanı, 13 Ekim’de belediye önünde yapacağı “Ormana proje yapılmaz değil mi?” eylemini iptal etti.

#direnfatihormanı, Fatih Ormanı’nını yok edecek olan Tabiat Parkı Projesi topyekün iptal edilene kadar mücadelesini sürdürecek.

Sarıyer Belediyesi’nin #direnfatihormanı’nın sorusuna verdiği cevap metni şu şekilde:

Sözümüzün arkasındayız…

Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte hiç kimseyi ötelemeden, ayrım yapmadan, farklı bir belediyecilik anlayışını hayata geçirdi. Planlı, programlı bir belediyecilik vizyonundan taviz vermeden dün olduğu gibi bugün de yoluna aynı kararlılıkla devam ediyor.

Bu planlama da sadece bir dönem için değil, Sarıyer’in geleceği hesaba katılarak yapıldı.

Çağdaş, katılımcı ve demokratik bir yerel yönetim anlayışını Sarıyer’de hakim kıldık. Sağlıktan eğitime, spordan altyapıya, çevreden kültüre, hayatın her alanına insanı ön planda tutarak dokunduk.

Bunları yaparken Sarıyer’in menfaatlerini en üst düzeyde gözeterek hareket ettik.

Uzun süreli bir planlama yapmış olmanın verdiği öz güvenle, sivil toplum örgütlerimizi, mahalle muhtarlarımızı, üniversitelerimizi, kent konseyimizi işin içine katıp, halkın refahının ve yaşam kalitesinin en üst düzeye çıkması için çaba gösterdik.

Çağdaş bir kentte yaşayabilmenin koşullarını savunduk ve sağlamaya çalıştık. Sarıyer’in var olan alt yapı ve üst yapı problemlerini çözerek, planlı bir kent haline gelmesi için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Bugün geçmişe oranla daha mutlu, daha müreffeh ve daha huzurlu bir Sarıyer yarattık.

ORMANLARDAKİ YAPILAŞMAYA İMAR İZNİ VE RUHSATI VERMEDİK…
Biz hep bir şeyi söyledik, Sarıyer Dünya Kenti olacak, yaptığımız çalışmalarla 5 yılda çok yol aldık. Yaşanabilir bir Sarıyer için bütün imkanlarımızı zorlayarak tüm bilgi ve birikimimizi kullanarak, çağdaş, herkese eşit mesafede, birbirini seven, birbirine saygı duyan insanların yaşadığı bir Sarıyer oluşturduk.
Bu anlayış ve vizyona sahip olan Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kentsel Dönüşüm de dün nasıl halkın ve haklının yanında olduysa bugün de aynı yerdedir.
3. Köprü, köprü inşaatı ve otoyolların yaratacağı tahribatı daha işin başında görmüş, bir yurttaş, bir yerel yönetici olarak karşı çıkmış konuyu her platforma taşımıştır.
Bizler gelecek kuşaklardan emanet aldığımız bu kenti bu anlayışla yönetiyoruz. İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları’ndaki yapılaşmalara imar zini ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. Olmayacağız. Söz konusu Çevreye olan duruşumuz dün ne ise bugün de odur.”

 

politeknik.org.tr


Spread the love