‘Çevre’ temalı karikatür sergisi
Spread the love

5-16 Haziran 1972 tarihinde Stockholm’de Birleşmiş Milletler tarafından farklı bloklardan yüzden fazla ülkenin katıldığı bir konferans düzenlenmiş ve çevre-insan kavramına değinilerek dünyanın doğal dengesinin korunması için insan ve doğal varlıklara öncelik veren bir anlayışın egemen olması gereği ortaya koyulmuştur. Konferansın önemine istinaden, bu konferansta alınan kararların bir anlamda çevre koruma alanında milat olması gerçeğinden hareketle, konferansın toplandığı tarih, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ilan edilmiştir.

Bu çerçevede Odamızca bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştirilmekte, 2008 yılı 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Karikatürcüler Derneği ve Odamız ortaklığında ANKARA, BURSA, DENİZLİ, GAZİANTEP, İSTANBUL, İZMİR, MERSİN, SAMSUN illerinde olmak üzere aynı tarihlerde 8 noktada “Çevre” Temalı Karikatür Sergileri açılacaktır.

Selçuk Demirel’e ait karikatürlerin yer alacağı sergilerin afişine ve detaylı bilgilere http://www.cmo.org.tr/kduyuru.php?bid=359 adresinden ulaşılabilir.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu


Spread the love